Top 7 cele mai bune limbaje de programare în 2018

Top 7 cele mai bune limbaje de programare în 2018

Pare de necrezut dar după ultimele estimări, există circa 600 limbaje de programare în toată lumea. Dorești să îți construiești o carieră în IT sau pur și simplu să te dezvolți în acest plan pentru a aplica un proiect propriu? Atunci, aruncă o privire asupra topului nostru care include cele mai actuale și solicitate limbaje de programare în 2018.

1. Swift

Cred că nu are nevoie de prezentare, totuși pentru cei care nu știu, «Swift» este limbajul de programare conceput de Apple și este utilizat pentru crearea aplicațiilor iOS și MacOS. Nu e o noutate că gadget-urile Apple se bucură de o popularitate uriașă la moment. Dacă te orientezi în sfera App-Developing atunci, e timpul să înveți să programezi în Swift.

2. Ruby

Este un limbaj dinamic fiind orientat foarte mult pe obiecte. Limbajul Ruby este foarte solicitat de angajatorii din sfera IT deoarece este eficient în administrarea serverelor care suportă un trafic imens pe site-uri. Dacă dorești să fii administrator de sistem, Ruby – trebuie să fie o parte din CV-ul tău.

3. PHP

Nu încape discuție, dacă vrei să fii un web-developer pe cinste, trebuie neapărat să cunoști PHP. Acesta este un limbaj de programare foarte răspândit, mai ales datorită folosirii sale pe WordPress. Orice programator de succes trebuie să aibă cunoștințe, cel puțin de bază în PHP.

4. C++

Fiind creat ca substitut și o extensie pentru limbajul «C» acesta s-a bucurat rapid de o popularitate fulminantă. C++ este folosit pe Windows. Iar însuși arhicunoscutul Google Chrome este un proiect de succes programat în C++. Cunoscând C++ puteți crea ușor aplicații în Windows sau jocuri.

5. C

«C» — este unul dintre cele mai populare limbaje de programare în toată lumea. La etapa inițială a fost produs ca un limbaj special dedicat pentru programarea aplicațiilor în Unix. Chiar dacă este vechi, este foarte răspândit în diverse sfere. O lucrare de referință a fost scrisă de înseși autorii limbajului «The C Programming Language»  Brian Kernighan și  Dennis Ritchie.

6. Javascript

Limbajul «Javascript», la fel, face parte din «arsenalul» esențial al unui web-developer. Acesta oferă site-urilor diverse posibilități dinamice și interactive în utilizare iar fiecare site este legat nemijlocit de Javascript.

7. Java

Este un limbaj care rulează cel mai des pe Windows cât și pe alte sisteme. În general este foarte inspirat de limbajele C și C++. Cu ajutorul limbajului Java pot fi create aplicații pentru servere, aplicații mobile și jocuri video. Înseși celebrul joc «Minecraft» este programat în Java.

Acesta a fost topul nostru. Merită să rețineți că pentru a vă dezvolta abilitățile în programare este mereu util să cunoașteți cât mai multe limbaje de programare (chiar dacă domeniul dvs. poate omite anumite limbaje). Totuși, acestea vor fi utile pentru a găsi noi soluții de programare în activitatea dvs.