Top 10 cele mai vizitate site-uri din lume

Top 10 cele mai vizitate site-uri din lume

Site-urile au devenit o parte a vieții noastre și în dependență de scopurile care le avem, apelăm la anumite site-uri iar altele (cu același profil) le omitem. Totuși, v-ați întrebat vreodată care sunt cele mai vizitate site-uri din lumea întreagă? Și aici vorbim atât de vizitatorii permanenți cât și de cei noi. Iată topul nostru.

#10 Amazon.com

Până la apariția competitorilor ca «Ebay» sau «Alibaba Group», «Amazon» era cel mai popular magazin online din lume. La ora actuală păstrează acest statut iar în SUA și UE, e evident că domină piața e-comerce. Amazon oferă o serie de produse, în primul rând de calitate, care sunt propuse la prețuri cu mult mai ieftine decât în magazine fizice. Site-ul înregistrează circa 500 milioane de vizitatori unici lunar.

#9 Taobao.com

Este un fel de «eBay chinezesc». Site-ul a fost creat de «Alibaba Group» și oferă posibilitatea comercianților privați să vândă produse second hand la prețuri ieftine. Conform statisticilor de anul trecut, site-ul numără circa 760 milioane de produse și este activ preponderent în limitele Chinei.

#8 Twitter.com

Nu este o noutate că Twitter este super-popular. Se consideră că acesta are în jur de 190 milioane de vizitatori unici pe lună. E mai puțin decât Amazon.com, însă site-ul este mai des «frecventat» decât Amazon. De asemenea, potrivit unor statistici, aproximativ 135 000 de persoane își fac zilnic cont pe Twitter.

#7 QQ.com

Este unul dintre cele mai «solicitate» site-uri în China și reunește o serie de servicii online cum ar fi mesanger, un motor de căutare, serviciu de poștă electronică etc. Proprietarul site-ului este compania «Tencent Inc.».

#6 Wikipedia.org

Un proiect ambițios – cea mai mare enciclopedie, online disponibilă în 301 limbi. La ora actuală site-ul numără peste 4,5 milioane de articole, cu 45 milioane de utilizatori înregistrați pe site. Cel mai interesant lucru despre Wikipedia este absența totală a reclamei. Din anul fondării 2001 și până astăzi, pe site nu a fost plasată niciodată publicitate.

#5 Baidu.com

«Baidu» — este cel mai utilizat motor de căutare din China. Pe lângă informațiile textuale, Baidu oferă o serie de alte informații multimedia. «Baidu» — este al patrulea cel mai popular site din China și în prezent desfășoară numeroase proiecte în IT și Artificial Inteligence.

#4 Yahoo.com

Chiar dacă în ultimii ani a pierdut poziții în fața competitorilor, Yahoo încă se păstrează ca un important serviciu de search, noutăți gratuite și mai ales serviciul de email. Cea mai mare popularitate o are în SUA.

#3 YouTube.com

Este cel mai popular site de vizionare a video-urilor pe internet. Conform unor statistici, Youtube înregistrează aproape un miliard de vizitatori unici lunar. Se consideră că pentru a viziona toate video-urile încărcate pe Youtube într-o singură zi, este nevoie de un an.

2# Facebook.com

Facebook este la moment cea mai populară rețea de socializare din lume. E adevărat că site-ul a căzut de pe locul #1 din cauza unor scandaluri în care a fost implicat fondatorul. Totuși, rețeaua oferă o gamă vastă de posibilități de comunicare cu prietenii, cât și pentru a găsi diverse cercuri de interese.

1# Google.com

În ultimii ani, e adevărat că Google concurează cu giganți ca Bing, Yahoo, Yandex, sau Baidu. Totuși, acesta se menține încă pe prima poziție în toate țările. Unica excepție este China, unde este utilizat Baidu. Însă și aici — din motive politice. Experții preconizează ca Google să se mențină pe prima poziție, cel puțin încă în următorii zece ani.