Curiozități despre internet (Partea II-a)

Curiozități despre internet (Partea II-a)

6. Țara cu cele mai mari restricții pe internet

În Pakistan sunt interzise de stat circa cincizeci de site-uri printre care Facebook și Youtube. Accesul la site-uri este restricționat cu pretextul «necorespunderii» acestora la principiile morale ale Islamului. Totuși, interesant este faptul că restul site-urilor cu un conținut evident anti-islam sunt permise.

7. Everestul

Dacă aveți în plan să cuceriți muntele Everest atunci, odată ajuns, veți avea posibilitatea de a face un selfie la înălțime și de a-l posta pe o rețea de socializare. Da, pe Everst există wi-fi. De acest lucru s-a ocupat compania «Ncell», devenind astfel prima companie din istorie care oferă internet la o asemenea înălțime.

8. Primul site din lume

Primul site din lume a fost creat în 1990. Acesta avea o singură pagină și conținea informații despre ce este internetul, cum să instalați browserul și alte informații tematice. Site-ul este și astăzi «online» și îl puteți accesa la adresa: http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html.

9. Primul video încărcat pe internet

Primul video din lume, încărcat pe internet a fost publicat pe Youtube. Autorul acestuia este Jawed Karim care este unul dintre principalii cofondatori ai Youtube-ului. Filmulețul se numește «Me at the zoo» și înfățișează eroul la o grădină zoologică din San-Diego. Clipul are la moment circa 66 milioane de vizualizări iar autorul s-a bucurat de 315 mii de subscriberi (chiar dacă are doar un singur video postat pe site). Puteți găsi video-ul aici: https://www.youtube.com/watch?v=jNQXAC9IVRw.

10. Câți oameni utilizează internetul?

Oare chiar toți știu despre internet? Potrivit datelor din iulie 2016, internetul este utilizat de circa 3,5 miliarde de oameni din întreagă lume. Dacă ne amintim că numărul populației pe Pământ este în jur de 7,3 miliarde de oameni, putem afirma că peste jumătate din populația Terrei nu a accesat niciodată internetul.