10 Curiozități uimitoare despre compania Google

10 Curiozități uimitoare despre compania Google

1. Corporația Google numără peste 50 000 de angajați în toată lumea. Iar masa acestora este oferită gratuit de către companie.

2. În anul 2018 Google a ocupat prima poziție la nivel mondial pentru «Cel mai bun angajator din lume», potrivit revistei «Forbes».

3. Serviciul Gmai (email gratuit de la Google) a fost utilizat doi ani la rând de către angajații companiei, până la lansarea sa oficială pe 7 februarie 2007.

4. V-ați întrebat vreodată cum face Google bani? Vorbim doar de site-ul Google.com. Ei bine, banii sunt obținuți datorită publicității contextuale afișate pe site. Mai mult de atât, 89% din veniturile corporației americane derivă din publicitate.

5. În anul 2013 site-ul Google.com a fost off-line pentru doar cinci minute în toată lumea. În acel moment, traficul mondial pe internet a scăzut dramatic cu -40%.

6. Când a fost lansat în 1998, site-ul Google înregistra circa 500.000 de căutări într-o singură zi. La ora actuală, acesta numără peste două milioane de căutări în… fiecare secundă.

7. Chiar dacă e o denumire ușor de reținut, oamenii, destul de des scriau «Google» greșit. Din acest motiv, corporația americană a decis să cumpere o mulțime de domenii ca «Gogle.com», «Googlr.com» și multe altele.

8. Fiindcă s-a înrădăcinat atât de rapid în limbaj, în anul 2005, în dicționarul oficial al limbii engleze «Oxford English Dictionary» s-a adăugat verbul «to google» cu semnificația «a căuta ceva pe internet/direct pe Google.com).

9. Chiar dacă pare greu de crezut, corporația americană a închiriat câteva capre pentru ca acestea să pască iarba care crește în oficiul central al companiei.

10. Atunci când efectuați o căutare pe site, Google i-a în calcul circa 200 factori de ranking (pentru poziționarea site-urilor) până a vă oferi un răspuns. Deci site-urile tematice trec prin 200 de «filtre» până a fi poziționate de Google. Iar asta se întâmplă în mai puțin de o secundă.