Dorești un site? 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre web-site-uri

pagini web

1. Numele – mereu contează

Și iată că ați decis să creați un site. Nu știți ce nume să alegeți? Ei bine, trebuie să începeți cu înseși tematica site-ului. Dacă creați un blog personal, e nevoie de mai multă inventivitate pentru a spune potențialilor vizitatori că nu aveți un blog banal, din sute de mii de bloguri obișnuite. Dacă sunteți om de afaceri e mai ușor – site-ul trebuie să conțină denumirea companiei sau a unui brand de succes din cadrul ei. Indiferent ce nume alegeți acesta trebuie să respecte 3 condiții esențiale:

 • #1 să aibă un caracter laconic, o denumire ușor de memorat;

 • #2 după posibilitate să reflecte imediat tema/subiectul site-ului; (ex: «cadourionline», «autoshina» etc.)

2. «Casa» site-ului sau serviciile de Găzduire Web

Desigur, găzduirea web o veți alege după posibilitățile financiare. Prețurile diferă la diverse companii. Totuși merită să rețineți un moment foarte important. Dacă aveți o afacere care nu se extinde la nivel internațional: găzduirea web se va alege neapărat în funcție de regiune. Deci dacă activați în Moldova, se va alege respectiv, domeniul «.md». Pentru companiile care își extind activitatea la nivel internațional se aleg domenele «.com». Pentru organizații, există domenul specializat «.org». De altfel, alegerea corectă a domeniului va influența substanțial popularitatea site-ului și gradul de indexare a acestuia de către motoarele de căutare.

3. Designul — spune mai mult decât credeți

Design-ul web este o temă, destul de sensibilă și oarecum «dureroasă» pentru unii oameni de afaceri. Unii înțeleg importanța acestuia, alții pot utiliza un șablon sau un aspect «neinspirat». Totuși cine are dreptate și cât este de important designul? În esență, aspectul site-ului poate decide foarte multe lucruri și iată câteva dintre ele:

 • rata de respingere – gradul în care un eventual vizitator va părăsi imediat site-ul dvs. după ce a făcut click pe el.

 • impresia despre gradul de profesionalism a companiei dvs – puteți să accesați chiar acum orice brand de succes ca «Coca-Colla», «Apple», sau «H&M». Nici unul dintre aceste site-uri nu vă va dezamăgi. Calitatea designului spune imediat despre respectul de sine a companiei dvs.

4. Fucțiile site-ului

Complexul de funcții a site-ului este foarte important. Indiferent de compania care se va ocupa de site-ul dvs, funcțiile complexe vor necesita mai mulți bani. Totuși nu trebuie să uitați cât de utile pot fi ele. De exemplu,dacă comercializați mobilă și aveți disponibil pe site-ul oficial un constructor individual de mobilă la comandă (care include calcularea prețului), cu siguranță astfel veți obține mai multe comenzi. În același timp, unele funcții pot fi complet inutile pentru unele afaceri. În concluzie, funcțiile auxiliare complexe sunt obligatorii și nu merită să «economisiți obsesiv» atunci când:

 • doriți să creați un magazin online;

 • oferiți pe piață produse personalizate sau comenzi individuale;

 • activați într-o sferă foarte concurențială și doriți să vă individualizați printre concurenți;

5. Vreau vizitatori… mulți vizitatori

Site-ul e creat, banii au fost achitați. Ce urmează? Majoritatea utilizatorilor de internet au impresia că site-urile devin populare de la sine. În realitate nu e așa. Site-urile se promovează prin diverse căi, la fel cum se face publicitate pentru produse prin diverse pârghii. Strict în mediul online există câteva căi pentru promovare:

 • SEO – promovarea «naturală» a unui site în motoarele de căutare;

 • SMM – promovarea afacerii și inclusiv a site-ului în rețelele de socializare;

 • Publicitatea Contextuală – popularizarea site-ului prin reclamă, direct pe Google.

 • Publicitatea prin Banner – reprezintă bannere publicitare online, care sunt postate pe diverse site-uri;

Merită să rețineți că odată site-ulu creat, el va avea nevoie neapărat de promovare. În caz contrar acesta își va pierde scopul inițial iar investițiile nu vor fi compensate. Mai ales, promovarea site-urilor este foarte importantă pentru magazinele și cataloagele online.